Decanaat


Of je nu mavo, havo, of atheneum doet; je moet onderweg belangrijke keuzes maken over de vervolgstappen in je studie. En daar helpen we je natuurlijk bij. Naast je mentor, spelen ook de schooldecanen daarbij een belangrijke rol:

Mw. Ruissenaars

Je kunt altijd een afspraak met de decaan maken.

Wanneer moet ik kiezen?

Bij de vmbo-t-afdeling kies je aan het eind van de 2e klas een leerweg: techniek/landbouw, of economie/zorg en welzijn. Die keuze kun je aan het eind van de 3e  klas nog verfijnen met één van de sectoren: techniek, landbouw, economie of zorg en welzijn.

Doe je havo of atheneum? Dan bepaal je in de 3e klas je profiel voor de bovenbouw (de tweede fase). Tijdens speciale uren in de 2e en 3e klas kun je je op deze belangrijke keuze voorbereiden, met de steun van vakdocenten, mentoren en decanen. Je eigen toekomstplannen zijn hierbij natuurlijk sterk bepalend.

Digitaal Doorstroomdossier

Al sinds lange tijd moeten leerlingen die naar het mbo gaan een doorstroomdossier invullen. Het eerste deel wordt altijd ingevuld door de leerling zelf. Dit deel gaat onder andere over werkhouding, inzet en capaciteiten. Het tweede deel wordt ingevuld door de mentor. Na akkoord van de leerling (er wordt verondersteld dat ouders van leerlingen onder de 18 jaar meelezen) wordt het document naar de betreffende mbo-school opgestuurd, zodat de intake kan plaatsvinden. 

Vanaf dit schooljaar wordt op de mbo-scholen het doorstroomdossier alleen nog digitaal verwerkt. Via de site www.digitaaldoorstroomdossier.nl kan iedere leerling zijn of haar doorstroomdossier invullen. Het tweede deel wordt, nu online, nog steeds door de mentor ingevuld. Het voordeel hiervan is dat een leerling en mentor het dossier maar één keer hoeven in te vullen en het hierna voor meerdere scholen / opleidingen gebruikt kan worden. Tevens krijgt de middelbare school beter inzicht in de voltooiing van de aanmelding(en).

Meer informatie over het DDD vindt u in deze brief.

Vervolgopleiding

Een belangrijke vraag is daarna welke vervolgopleiding je kiest. In de laatste twee jaar bij Rombouts kun je alvast goed over die keuze nadenken, en natuurlijk helpen we je ook daarbij. Dat doen we onder andere met voorlichtingsbijeenkomsten voor jou en je ouders en met beroepsinteressetesten.1-2-3-studie

Investeer 10 minuten in jezelf

Deze website is speciaal voor jongeren die zich oriënteren op hun studie en beroep. De website biedt twee gratis testen, om te zorgen dat je weet wat er in de wereld mogelijk is. Teveel jongeren maken namelijk een ondoordachte studiekeuze, waardoor ze een vervolgopleiding vaak niet afronden. Door nu 10 minuten tijd voor jezelf te nemen, voorkom je dat je straks maanden of jaren de verkeerde studie volgt.


De decaan helpt mij bij belangrijke keuzes

Deel dit bericht