Dit is Rombouts


Welkom!

Het Romboutscollege is dé middelbare school van Brunssum en omgeving. Op het Rombouts ken je elkaar, bijna iedereen komt uit dezelfde buurt. Je voelt je dus al snel thuis op onze school. Dat is belangrijk, want alleen dan kun je jezelf zijn. We zeggen niet voor niets: het Rombouts, dat ben jij!

Typisch Rombouts

Wat is nu typisch Rombouts? Dat is om te beginnen de open, warme en vertrouwde sfeer. Op onze school gaan we normaal en respectvol met elkaar om. En dat werkt, want onze leerlingen voelen zich veilig op school.

We dagen je uit!

Het Rombouts geeft je goede kansen om jezelf te ontdekken. Waar ben je al goed in? Wat verdient nog aandacht? Wat wil je graag? Wat vind je leuk? Tijdens de tweejarige brugklas heb je daar alle ruimte voor. Na deze periode is duidelijk welke afdeling het beste bij jou past. Maar ook later zijn er nog uitgebreide mogelijkheden om door te stromen.

Als echte wereldburger

Het is belangrijk dat je weet wat er in de wereld speelt, en dat je erover mee kunt praten. Daarom besteden we veel aandacht aan praktisch leren, ook buiten de school. We maken bijvoorbeeld leerzame uitstapjes naar onze buurlanden. Zo ben je alvast een beetje voorbereid op een toekomst over de grens, als echte wereldburger!

DIT is Rombouts!

Deel dit bericht