Excursie naar Duisburg-Marxloh


Op woensdag 7 juni vond een bijzondere excursie plaats, niet in het minste omdat deze door onze leerlingen samen met leerlingen van het Duitse Gymnasium Hückelhoven plaatsvond. Steeds meer activiteiten worden in samenwerking met één van onze Duitse partnerscholen georganiseerd. Daar mogen we trots op zijn.

Deze reis ging naar Duisburg. Het eerste deel van de excursie besloeg een bezoek aan de wijk Marxloh. Deze stadswijk wordt gekenmerkt door een zeer groot aantal niet-Westerse migranten, en is daarom het bestuderen meer dan waard. Het is zeer leerzaam te zien hoe diverse culturen in één wijk een smeltkroes vormen.

Tijdens het tweede deel van de dag brachten onze leerlingen samen met hun Duitse leeftijdsgenoten een bezoek aan het landschapspark Duisburg. In dit 180 hectare grote landschapspark worden op een speelse manier industriecultuur, natuur en lichtkunst met elkaar verbonden. Voor de leerlingen is het heel interessant om met eigen ogen te kunnen zien hoe een gebied waar ooit (zware) industrie plaatsvond zich kan ontwikkelen tot een toeristische trekpleister en ontmoetingsplek van cultuur en natuur.

De leerlingen, maar ook de meereizende collega's, waren uitermate geboeid door de verschillende indrukken die deze excursie achtergelaten heeft. Al met al een zeer geslaagde dag!