Theaterbezoek CKV A5


Tijdstip: 20:00
Locatie: Limburgzaal Theater Heerlen

Geachte ouders, verzorgers en leerlingen van  3 Mavo/ 5 Atheneum,

In leerjaar 3 Mavo, 4 en 5 Atheneum krijgen de leerlingen het vak CKV, Culturele Kunstzinnige Vorming, met als doel de leerlingen kennis te geven over diverse uitingen van kunst en cultuur. Dit is een verplicht vak in de bovenbouw dat uiteindelijk als schoolexamen met een voldoende/ goed moet worden afgesloten.

CKV bestaat uit theoretische en praktische opdrachten. Ook het ondernemen van culturele activiteiten valt onder de eindexamenvoorwaarden. De culturele activiteiten worden tevens als een PTA beoordeeld. Voor de Mavo 3 zijn er dit 4, voor Atheneum 4 en 5, zijn er dit 8 (4 in leerjaar 4 en 4 in leerjaar 5). Deze culturele activiteiten kunnen betrekking hebben op theater, muziek, dans, museum bezoek, film etc.

Veel activiteiten kunnen gratis of voor een klein bedrag gedaan worden. Om de leerlingen te helpen in het ondernemen van activiteiten, organiseren we dit jaar weer theateravonden in het Parkstadlimburg Theater in Heerlen. De kosten van deze voorstellingen zijn voor rekening van de school.

Met Vwo 5 bezoeken we op donderdag 1 maart 2018  de voorstelling “Rundfunk. Wachstumschmerzen.” Dit is eigentijds cabaret. De voorstelling begint om  20:30u in de Limburgzaal. We verwachten de leerlingen om 20:00 in de foyer van het Parkstad theater Heerlen.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/wachstumsschmerzen/rundfunk/?gclid=EAIaIQobChMIjf7p2qX_2AIVb77tCh09nAQWEAAYAyAAEgIjl_D_BwE

Het tijdstip van afloop van de voorstellingen wordt meestal op de avond zelf in de foyer van het theater aangekondigd.

Vooraf zal in de CKV lessen informatie worden gegeven over de desbetreffende voorstelling.

In de hal krijgen de leerlingen op vertoon van hun schoolpas het kaartje van de voorstelling bij de CKV docent van het Romboutscollege.

Mocht een leerling niet willen deelnemen aan deze avond, dan dient hij/ zij zich op tijd af te melden. Hij/ zij zal dan wel zelfstandig (op eigen kosten) een andere voorstelling moeten bezoeken.

Theater Parkstad heeft duidelijke huisregels waar we ons aan moeten houden. Mobieltjes mogen niet aan staan tijdens de voorstelling. Ook mag er geen eten en drinken mee de zaal in. (Van leerlingen die zich onverhoopt misdragen wordt de schoolpas ingevorderd en zal dit consequenties hebben o.a. voor andere excursies die door school georganiseerd worden.)

Net als in voorgaande jaren, zetten we in op een geslaagde avond waarin leerlingen ervaren wat het betekent om live theater te beleven.

Hopend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Namens de CKV sectie/ docenten kunstvakken Romboutscollege Brunssum,

R. Sleijpen.