Excursie Trier


Tijdstip: 06:40 - 22:20
Locatie: Hückelhoven/Trier

Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei zullen onze leerlingen samen met leerlingen van Gymnasium Hückelhoven een bezoek aan de historische Duitse stad Trier voorbereiden (donderdagmiddag) en brengen (vrijdag).

De leerlingen van havo 4 met de vakken Duits en aardrijkskunde in hun pakket zullen op donderdag 17 en vrijdag 18 mei deelnemen aan een tweedaagse uitwisseling met Gymnasium Hückelhoven. Met deze school onderhouden wij al jaren warme banden en ook dit jaar wordt dit wederom bekroond met een bezoek aan de stad Trier.

Op donderdag zullen onze leerlingen het Gymnasium zelf bezoeken en met de Duitse leerlingen samenwerken om een presentatie te maken over de vijf belangrijkste bezienswaardigheden van Trier.

Vrijdag 18 mei vertrekken de leerlingen onder begeleiding van de docenten al vroeg in de ochtend naar de stad Trier, alwaar zij hun voorbereide presentatie geven. Zoals U wellicht weet, is Trier de oudste stad van Duitsland, gelegen in een verwijding van het Moezeldal en omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers en niet alleen vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook om vele andere beschermende monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid.

We zien er enthousiast naar uit om van deze unieke uitwisseling weer een succes te maken!