Open dag


Zit je in groep 7 of 8 van de basisschool? Dan zijn jij en jouw ouders op zaterdag

27 januari vanaf 10.00 uur van harte welkom op de Open Dag van het Romboutscollege aan de Schoolstraat 16 in Brunssum. Een goede gelegenheid om kennis te maken met dé school voor havo en mavo in Brunssum en omgeving.

Kennismaken met sterke punten van de school

Tijdens de Open Dag presenteert het Rombouts haar sterke punten: versterkt Duits, LOB (= aandacht voor wat jij goed kunt en wat je later wilt doen), de tweejarige brugklas, Rombouts Science (= hoe doe je onderzoek?) en de extra aandacht die er is voor taal en rekenen. Jij en jouw ouders kunnen met vragen terecht bij leerlingen van het Rombouts en bij docenten. Of je loopt mee met hen tijdens een rondleiding door de school. Als je dat leuk vindt, krijg je toegang tot een app waarmee je de school op een interactieve manier kunt ontdekken! Hoe vet is dat?

Tweejarige brugklas en havo-kansschool

Het Rombouts is een echte havo-kansschool; als het nog niet zeker is of je havo aan kunt, komen we daar samen met jou vanzelf achter. Als blijkt dat je het kunt, hoef je niet naar een andere school. Doorstromen van mavo naar havo is goed mogelijk; het lesprogramma is daar op ingericht. Ook hoef je pas na twee jaar een keuze te maken welk niveau je gaat volgen; op het Rombouts hebben we namelijk een tweejarige brugklas. Je hoeft dus niet zo snel te kiezen.

Euregioschool

Sinds kort is het Romboutscollege een Euregioschool. Dit betekent dat de school leerlingen in de Euregio Maas-Rijn tussen 4 en 15 jaar extra onderwijs geeft in Duits. Ook betekent dit dat de school samenwerkt met scholen in Duitsland. Leerlingen van het Rombouts bezoeken scholen uit Duitsland en Duitse leerlingen bezoeken Rombouts. Waarom we dat doen? Omdat je met extra kennis van de Duitse taal meer kans hebt op een baan als je van school komt; je woont immers niet ver van Duitsland.

Kleinschalig en persoonlijke begeleiding

Het Rombouts is een kleinschalige school en daarom is er veel aandacht voor jou en jouw eigen ontwikkeling. Voor alle nieuwe leerlingen is er bijvoorbeeld op twee dagen in de week huiswerkbegeleiding tot 16.00 uur. Alles bij elkaar maakt dit dat je je al snel thuis én veilig voelt op het Rombouts.

Bereikbaarheid en parkeren

Het Romboutscollege bereik je via de parkeerplaats aan de Crijkelshof in Brunssum, waar je ook kunt parkeren. Van 10.00 uur tot 13.00 uur verwelkomen we jou en jouw ouders heel graag.

Welkom op onze open dag!

Deel dit bericht