Informatieavond


Informatieavond Romboutscollege: dinsdag 9 januari 2018

Zit je in groep 7 of 8 van de basisschool? Dan zijn jij en jouw ouders op dinsdag 9 januari vanaf 19.15 uur van harte welkom op de Informatieavond van het Romboutscollege aan de Schoolstraat 16 in Brunssum. Een goede gelegenheid om kennis te maken met dé school voor havo en mavo in Brunssum en omgeving.

Kennismaken met sterke punten van de school

Tijdens de Informatieavond vertellen docenten en andere medewerkers van het Rombouts over haar sterke punten: versterkt Duits, LOB (= aandacht voor wat jij goed kunt en wat je later wilt doen), de tweejarige brugklas, Rombouts Science (= hoe doe je onderzoek?) en de extra aandacht die er is voor taal en rekenen. Je kunt kennismaken met leerlingen én docenten van de school. Voor jouw ouders is er een apart programma. In de aula krijgen zij informatie over de school en over de nieuwe ontwikkelingen. Daarna kunnen zij alle vragen stellen die ze hebben. De avond wordt feestelijk afgesloten.

Tweejarige brugklas en havo-kansschool

Het Rombouts is een echte havo-kansschool; als het nog niet zeker is of je havo aan kunt, komen we daar samen met jou vanzelf achter. Als blijkt dat je het kunt, hoef je niet naar een andere school. Doorstromen van mavo naar havo is goed mogelijk; het lesprogramma is daar op ingericht. Ook hoef je pas na twee jaar een keuze te maken welk niveau je gaat volgen; op het Rombouts hebben we namelijk een tweejarige brugklas. Je hoeft dus niet zo snel te kiezen.

Euregioschool

Sinds kort is het Romboutscollege een Euregioschool. Dit betekent dat deze school leerlingen extra onderwijs geeft in Duits. Ook betekent dit dat de school samenwerkt met scholen in Duitsland. Leerlingen van het Rombouts bezoeken een school in Duitsland en Duitse leerlingen komen naar Brunssum. Waarom we dat doen? Omdat je met extra kennis van de Duitse taal meer kans hebt op een baan als je van school komt; je woont immers niet ver van Duitsland.

Kleinschalig en persoonlijke begeleiding

Het Rombouts is een kleinschalige school en daarom is er veel aandacht voor jou en jouw eigen ontwikkeling. Voor alle nieuwe leerlingen is er bijvoorbeeld op twee dagen in de week huiswerkbegeleiding tot 16.00 uur. Alles bij elkaar maakt dit dat je je al snel thuis én veilig voelt op het Rombouts.

Bereikbaarheid en parkeren

Het Romboutscollege bereik je via de parkeerplaats aan de Crijkelshof in Brunssum, waar je ook kunt parkeren. Vanaf 19.15 uur verwelkomen we jou en jouw ouders heel graag.

Het Romboutscollege is dé middelbare school van Brunssum en omgeving. Medewerkers en leerlingen kennen elkaar en komen bijna allemaal uit dezelfde buurt. Daardoor voelen leerlingen zich al snel thuis op het Rombouts. En dat vinden we belangrijk! Alleen dan kunnen leerlingen zichzelf zijn.

Een muzikale avond?

Deel dit bericht