Informatieavond


Informatie- en doeavonden Compass: donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2018

Ben jij een nieuwsgierige leerling die wil weten wat er in de wereld te koop is? Die daar onderzoek naar wil doen en die zich daarover verwondert? Die actief op zoek is naar zijn eigen bestemming? Dan ben jij prima op je plek bij Compass. We begeleiden je bij deze reis en bij het beantwoorden van de vragen die je onderweg tegenkomt.

GROEI is waar het om draait 

Binnen Compass kijken we vooral naar hoe jij je het beste kunt ontwikkelen. Soms ben je individueel aan het werk, soms in een groep, soms met je coach. We besteden aan vijf onderwerpen aandacht gedurende de week:

Groei

Je leert vaardigheden zoals reflecteren en hoe je bronnenonderzoek doet. Dit doe je met andere leerlingen in een groep. Deze vaardigheden vormen het kompas dat je helpt jezelf te ontwikkelen.

Relatie

Door het contact met en de begeleiding van jouw coach leer jij jezelf beter kennen. Je krijgt hierdoor zelfvertrouwen en dat helpt je bij jouw ontwikkeling. Je werkt ook aan de relatie tussen jouzelf en jouw klasgenoten, jouw omgeving. In de maatschappij is dat later ook belangrijk.

Ontdekking

Je leert hoe je zelf het beste de doelen bereikt die binnen het onderwijs geformuleerd zijn. Ieders aanpak kan verschillend zijn!

Ervaring

Je leert door ervaring op te doen. Je krijgt dus niet alleen theorie; je gaat het ook toepassen in realistische situaties.

Inspiratie

Je krijgt de gelegenheid om dingen te leren waarin jijzelf geïnteresseerd bent en waar je ambities voor hebt.

Informatie- en doeavond

Compass is op dit moment toegankelijk voor leerlingen die zich voor het eerst gaan inschrijven voor de middelbare school, voor het schooljaar 2018/2019. Heb je een advies van de basisschool voor vmbo-t, havo of vwo/gymnasium, dan ben je van harte welkom! Je kunt je inschrijven tot uiterlijk 9 maart 2018.

Op donderdag 1 februari en vrijdag 2 februari vinden informatieavonden plaats waarop leerlingen en hun ouders kennis kunnen maken met het onderwijs van Compass!

Deel dit bericht