De Man door Europa


Tijdstip: 15:00 - 17:00
Locatie: Theater Heerlen (Limbugzaal)

Lees hieronder meer informatie over een voorstelling in Heerlen. Leerlingen die interesse hebben in het bijwonen van deze voorstelling kunnen contact opnemen met dhr. Wolters voor een kaartje.

Gemeente Heerlen, Stadt Aachen, SVOPL, Parkstad Limburg Theaters en Festival Cultura Nova presenteren:

‘De Man door Europa’ een theatrale lecture-performance van Lucas de Man

Limburgzaal, Theater Heerlen (Burgemeester Van Grunsvenplein 145, Heerlen)

Dinsdag 8 mei 2018

Aanvang: 15.00 uur

Duur: 90 minuten

Direct na afloop: korte discussie met studenten en burgemeesters; met aansluitend afterparty in het Theatercafé

https://www.youtube.com/watch?v=44vwWsqzQJ8

Een theatrale lecture-performance over de opkomende generatie visionairs van Europa. In deze voorstelling neemt Lucas de Man zijn publiek met behulp van interviewfragmenten mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van de jonge generatie Europeanen die hij op zijn reis tegenkwam.

Voor zijn project in Search of Europe reisde Lucas De Man 30 dagen naar 17 steden in 8 landen en interviewde meer dan 20 creators (creatieve professionals) die proberen de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Wat opviel is dat er een nieuwe generatie aan het opstaan is in Europa en dat zij klaar zijn om voor verandering te strijden. Geïnspireerd door deze reis maakte Lucas een theatraal reisverslag De Man door Europa.

Sinds de première speelde de voorstelling al in meer dan 10 landen, voor vele verschillende aanvragers (universiteiten, ambassades, politici, theaters, debatcentra, congressen, enz.) op vele verschillende plekken.

https://stichtingnieuwehelden.nl/project/rumke-en-de-man-door-europa/